[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 561: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 617: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evoclub Sweden • Evo 4a går snålt vid låglast
Page 1 of 1

Evo 4a går snålt vid låglast

Posted: 05 May 2016, 11:47
by Kycklingen
Tja har en evo 4 a med ett cobra larm. När jag köpte bilen så hade bilen stått utan ström ett par månader så larmet strula men har kopplat förbi startspärrarna som då va på bränslepumpen och startmotorn. Men nu när jag startar står Afr värdena på 13-14 men så fort den blir varmare så stiger det till max Afr värden på 22,4. Så undrar kan det vara larmet som strular till det? Sitter ett link g4a i bilen men det ska väl inte strula bara för bilen stått utan ström?

Mvh mathias

Re: Larm problem evo 4

Posted: 06 May 2016, 13:43
by Gluffis
Skeptisk till att larmet påverkar ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Larm problem evo 4

Posted: 06 May 2016, 21:49
by Kycklingen
Okej tack. Du har ingen aning om vad som kan vara felet? Bilen va mappad strax innan den blev stående så borde inte vara det

Mvh matte

Re: Larm problem evo 4

Posted: 07 May 2016, 01:13
by AlxEvo3
Går det att köra med bilen när det står 22.4?

Re: Larm problem evo 4

Posted: 07 May 2016, 08:24
by Kycklingen
Yes det är aldrig några problem med att köra bilen

Re: Evo 4a går snålt vid låglast

Posted: 19 Jun 2016, 21:15
by Kycklingen
Ingen som kan ha en idé? Jag är tyvärr värdelös på datorer och engelska så gå in i linket och kolla gör jag gärna inte. Har kollat tändstiften och tyckte dom va lite ljusa alltså så att bilen gått snålt och alla stift va jämn färg på så borde inte vara problem med spridare. Har även försökt leta läckage runt insug och vid tryckrör men inte hittat något. Bilen är det absolut inga problem med att köra och kör man på typ ojämna grusvägar så pendlar värdena till ibland och blir lite bättre så någon som har någon trevlig idé som jag kan prova?

Mvh matte

Re: Evo 4a går snålt vid låglast

Posted: 20 Jun 2016, 08:45
by fugazi
Kollat lambda/AFR-mätaren och kablaget?

Re: Evo 4a går snålt vid låglast

Posted: 26 Jun 2016, 00:18
by jonsson
Vad har du för bredbandslambda? Skulle gissa på innovate då den behöver friskluftskalibreras vid nollning. Kör du på afr 22,4 borde bilen vara orkeslös alt knappt gå på så jäkla tunt, dock vet jag inte riktigt hur ditt sprut ser ut i datorn men du bör ha någon 02feedback och den borde ju fucka ur när den får fel värden.

Kolla lambdan först om den behöver kalibreras utanför avgassystemet.