Page 1 of 4

Byta mätartavlor.

Posted: 15 Feb 2012, 17:17
by basn
Har en US Spec VIII som har mph som yttre tavla och en mindre för km/h.

Nån som har koll på fall de går byta ut? och vart man kan få tag på sådana.
Samt att byta så trippmätarn står i km istället för miles? eller måste man byta ut den totalt då?

Någon borde ju gjort lika, hittar inget konkret när jag söker heller..

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 15 Feb 2012, 23:08
by toppe
Har för mig att jag läst att hela huset måste bytas ut. Men jag kan ha fel, nån här kan säkert bekräfta detta.

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 16 Feb 2012, 09:06
by basn
Skulle va skönt att slippa det, är ju inte så jävla seriöst när man säljer att man byter sånt... men vem fan ska sälja bilen föresten? :D

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 18 Feb 2012, 05:40
by Effoc
Byter du ut hela huset bara så blir det fel ändå. Finns 3 varianter på evos mäthus så har du en bild så man vet vilken du har så ska jag se om jag kan hjälpa dig

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 18 Feb 2012, 09:59
by basn
Effoc wrote:Byter du ut hela huset bara så blir det fel ändå. Finns 3 varianter på evos mäthus så har du en bild så man vet vilken du har så ska jag se om jag kan hjälpa dig


Tack, den ser ut så här:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/379002_10150624686323102_413697237_n.jpg

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 20 Feb 2012, 23:23
by Effoc
Tavlan är lätt att byta ut mot en som är graderad till en som är graderad till 300 km/h sitter 2 skruvar framför mätartavlan i den svarta plasten sen sitter själva mätarhuset med 5 st tror jag om jag minns rätt.
På min gamla evo 7 så när jag tog bort konvertern från Mph till kmh så att trippen skulle visa rätt så fick jag fartspärr istället då den var importerad från japan.
Mätare finns det gott om att beställa men att få trippen till att gå efter km på en us import

http://www.caribbeancustomdesigns.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_19&products_id=52&zenid=ec76d4f1ae728d094a21a242c0f527e6 dessa tillverkar nya tavlor bara be dem gradera den till 300 mkh så blir hastigheten rätt iaf men att få trippen på kmh får jag forska lite i

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 20 Feb 2012, 23:31
by basn
Åh, trevligt... ska man bara bestämma sig hur den ska se ut då :)

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 22 Feb 2012, 01:03
by Effoc
Detta är det lättaste sättet finns flera olika tillverkare på mätartavlor. Finns säkert någon tillverkare där ute som gör ett litet motstånd som man sätter på kablaget som gör att bilen går helt efter KMH men suttit och säkt i en timme nu och hittar bara från KMH till MPH konverters

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 05 Aug 2012, 16:39
by basn

Måste säga att de är _EXTREMT_ sega... jag har väntat på ordern sen 8 mars... så börjar fundera på att anmäla dem till paypal

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 07 Aug 2012, 22:59
by Effoc
Har du hört av dig till dem om att? Vet att jag hade problem med dem åxå fast jag flyttade i samma veva som jag beställde så de kom till min gamla adress och då ville inte posten lämna dem i brevlådan så de sände tillbaka dem. beställde nya från något annat företag x tuning har jag för mig att de heter gick på 4 dagar

Re: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 07 Aug 2012, 23:10
by basn
Jepp, hört av mig... inget svar...

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 12:35
by kimzz
Hört något än? Är lite sugen själv då man sitter på Rallieart tavlor. man ser ju knappt Km/h markeringarna.
Stämmer verkligen hastigheten om man tar 300 km/h?

Re: Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 12:36
by basn
kimzz wrote:Hört något än? Är lite sugen själv då man sitter på Rallieart tavlor. man ser ju knappt Km/h markeringarna.
Stämmer verkligen hastigheten om man tar 300 km/h?

Ja jag har hört nått men inte sett nått.

Hittade ett annat ställe som jag funderade på som verkar seriösare.

http://www.blackcatcustom.com/

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 12:46
by kimzz
där var det dock inget kmh man kunde välja på vad jag såg.

Re: Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 12:55
by basn
kimzz wrote:där var det dock inget kmh man kunde välja på vad jag såg.

Hehe, gå in på kanadensiska flaggan så gåre, :D
Glömde skriva det, bara maila dem också skittrevliga men jag har inte beställt därifrån så vet inte hur det är annars.

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 13:20
by kimzz
AAhhhhh nu såg jag. Nice.

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 15:02
by kimzz
Nu har jag beställt så får se vad som dyker upp

Re: Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 15:03
by basn
kimzz wrote:Nu har jag beställt så får se vad som dyker upp

Bra, säg till om du får isf beställer jag med därifrån trött och vänta på de andra :D

Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 29 Oct 2012, 15:07
by kimzz
Yes. jag tog expressfrakt så det borde kommer i början av nästa vecka.

Re: Sv: Hastighetsmätar tavlor byta?

Posted: 09 Nov 2012, 14:24
by gaz0ne
kimzz wrote:Yes. jag tog expressfrakt så det borde kommer i början av nästa vecka.


Har du fått hem tavlorna? Funderar på att beställa en jag med.
Skriv gärna vad du tycker om den. Hur funkar km/h?
Tog du "original" tavlorna eller den spacade varianten?
Jag själv vill ha precis som original fast med km/h :)