Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Diskussioner om allt möjligt som inte passar in på de övriga kategorierna.

Discussions about just anything that doesn't fit the other categories.
nickeenlund
User
Posts: 11
Joined: 30 Apr 2015, 10:43
Location: Småland
Contact:

Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Postby nickeenlund » 17 Sep 2016, 21:11

Tjena, när jag körde idag. Så small det till så tappade jag Laddtrycket helt. Kunde köra bilen men va precis som turbon la av, ingen lampa tändes och den luktade inte eller rök inte. Allt va som normalt bortsätt från att laddtrycket är borta??

Min kopplings huvudcylinder gick sönder förra veckan och verkstaden som bytte råkade dra larmet på bilen på något vänster och han frågade om bilen är mappad och svarade ja för han drog några kablar på någon Box eller dylikt. Ingen aning om det har en anledning till varför Laddet försvann.

Gäller en steg 1 evo x. Tack på förhand Med vänlig hälsning,

Quick
User
Posts: 89
Joined: 15 Oct 2011, 09:37
Location: Väckelsång

Re: Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Postby Quick » 18 Sep 2016, 11:58

Låter som en tryckslang har hoppat loss. Provtryck systemet om du har möjlighet eller börja med att kolla över alla slangar ifrån turbon via intercoolern till insuget. Men motorlampan borde lysa då.

Skickat från min HTC One M9 via Tapatalk

nickeenlund
User
Posts: 11
Joined: 30 Apr 2015, 10:43
Location: Småland
Contact:

Re: Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Postby nickeenlund » 19 Sep 2016, 16:48

Tackar för tips! Det var mörkt ute när incidenten skedde!
Orsaken var som du trodde, två tryck slangar hade lossnat. Ena från intercoolern till insuget på motorn. Och en på luftintaget insugningsrörer till turbon. Skönt att det inte va en större åtgärd då jag nyligen fick byta kopplingens huvudcylinder

Återigen stort tack !!

Må väl - Nicke

Quick
User
Posts: 89
Joined: 15 Oct 2011, 09:37
Location: Väckelsång

Re: Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Postby Quick » 19 Sep 2016, 17:15

Skönt att det löste sig. Hade slangen på inloppet till turbon lossnat? Låter märkligt. Där blir ju inget tryck. Kanske var dom och pillade på den vid bytet av huvudkopplingscylindern?

Skickat från min HTC One M9 via Tapatalk

mrnenad
User
Posts: 33
Joined: 10 Dec 2004, 09:13
Location: Staffanstorp

Re: Tappade Laddet helt under körning.. Evo x

Postby mrnenad » 21 Sep 2016, 20:09

Låter som mecken klantat sig

Skickat från min ONE A2003 via Tapatalk


Return to “Allmänna diskussioner / General discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests